İç Mekanda Taş Döşeme

Taş Ev ve Duvar Ustası Harun Beyİletişim

İç mekanda taş döşeme, İç mekân içerisinde taş döşeme yaptırmak doğallığa doğru dönüşün göstergesidir. Sürekli betonlaşan yerleri görmekten sıkılan kişiler farklılıklar sağlayarak doğal görünümlü tasarımlar tercih etmektedir. Genellikle taş döşemeler dış mekanlarda kullanılmaktadır. Bu durumu iç mekân içerisinde görmek isteyen kişiler tasarımları burada da taşıyarak hareket etmektedir.

Doğal taş döşeme işlemlerinde sürekli olarak kullanılan alanlarda yapılmasıyla alan içerisindeki görüntü değişmektedir. Zemin üzerinde tercih edilse de duvar tasarımlarında da etkin bir şekilde kullanılmaya devam etmektedir.

Doğal Taş Zemin Kaplama Nedir?

Doğal taş zemin kaplama, zeminin tamamen doğal görünmesini sağlayan işlemdir. Doğal zemin kaplama su geçirmeyen ve ısı yalıtımı sağlamasıyla birlikte verimlilik sağlamaktadır. Uzun süre dayanıklılığıyla birlikte yangın geciktirici özellikleri de bulunmaktadır. Hem iç hem de dış mekanlarda taş zemin kaplama işlemleri sağlamaktadır.

En çok tercih edilen doğal taş listesi olarak;

Mermer, çakıl taşı, traverten, kayrak taşı, andezit, granit, kumlu bazalt, kil taşı, dolomit aşı, kalker, karo taşı ve terrazzo yer döşemeleri tercih edilmektedir. Bu modeller içerisinde duvar döşemede kullanılacak modelleri de yer almaktadır. Evinize veya farklı alan kullanacağınız taş döşemeleri kendi zevkinize göre ayarlama yaparak seçimler sağlayabilirsiniz.

Taş Döşeme Yaptırılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Taş döşeme işlemlerinde dikkat edilmesi gerekenler listesi;

  • Alan tasarımlarına uygun seçimler sağlayarak estetikliği sağlayabilirsiniz.
  • Taş döşeme içerisinde birbirinden farklı tasarımlar yer almaktadır. Bu tasarımlar arasında alan içerisindeki eşyalarla uyuşması ortamı daha doğal göstermesini sağlayacaktır.
  • Doğal taşlar arasında kalite farkları meydana gelmektedir. Bu taşlar içerisinde uzun süreli dayanabilecek malzemeleri seçim sağlarsanız sizin için daha rahat olacaktır.
  • Doğal taşların bakımında dikkatli olunması gerekmektedir. İlk günkü renk ve estetikliği kalıcı olabilmesi için kimyasal maddelerden uzak durulması gerekmektedir.
  • Doğal taş kullanım alanlarında internet üzerinden de araştırmalar sağlayarak tasarım modellerine bakabilirsiniz. Birçok yerli ve yabancı kaynak uygun tasarımlar bulunmaktadır. Bu tasarımlara uyarak kendi zevkinizi yapabilirsiniz.
  • Tasarım konusunda sıkıntı çekiyorsanız son zamanlarda trend olan seçimleri sağlayarak alan tasarımlarınızı sağlayabilirsiniz.

 

İç mekanda taş döşeme, doğal taş zemin kaplama, taş döşeme yaptırılırken nelere dikkat edilmelidir, zemin yapımında hangi taş kullanılır.

Zemin Yapımında Hangi Taş Kullanılır?

Zemin taş döşeme yapımlarında kendi zevkinize göre ayarlamalar yaparak tasarımları oluşturabilirsiniz. Son zamanlarda en çok kullanılan taş kaplama modelleri olarak mermer desenleri tercih edilmektedir. Doğal görüntüsünün yanı sıra birçok tasarıma uyumluluğu nedeniyle tercih edilmektedir. Uzun ömürlü olmasıyla birlikte tek seferde yapabileceğiniz tasarım modeli olarak yerini alacaktır.

Diğer modeller olarak da çakıl taşı modelleri deniz kenarı esintisi vermesini sağlamaktadır. Desenli modeller sevenler için de karo taşı modeli daha etkin bir şekilde kalacaktır.

 

İç mekanda taş döşeme, doğal taş zemin kaplama, taş döşeme yaptırılırken nelere dikkat edilmelidir, zemin yapımında hangi taş kullanılır.

Doğal Taş Zemin Kaplama Modelleri

  1. Terrazzo Yer Karosu: Terrazzo karo renk modellerinde desenli tasarımlarıyla ön plana çıkmaktadır. Tek renk modelleri de bulunmaktadır. Doğal tarzı benimseyenler için farklılık oluşturan yapı modelleridir.
  2. Wash Beton Karo: Wash beton karo çakıl taşı görünümü veren tasarım türüne sahiptir. Seçim alanları olarak bahçede yapılırken iç mekân içerisinde de tercih edilerek daha farklı tasarım konseptiyle ön plana çıkmaktadır. Bu tasarım modelleri genellikle tercih alanları mutfak ve tuvalet gibi alanlarda tercih edilmektedir.
  3. Suni Granit Mermer: Son zamanlarda oldukça tasarımlarda kullanılmaya başlayan ve uygun fiyat barındırmasıyla kişilerin ana tercihi olmaya başlamıştır. Zemin kaplama içerisinde ortamı daha geniş göstermesiyle birlikte ferahlık da katmaktadır.
  4. Doğal Mermer: Doğal mermer karoları içerisinde boşluk bulundurmayan modellerdir. İnce tabakalar halinde yapılan bu sistemde her türlü zemine uygulanarak farklı tasarımları bulunmaktadır.
  5. Granit: Granit zeminler içerisinde yapısında kuvars kristalleri içermektedir. Kuvars kristalleri granitin sertlik alanında durumunu belirlemektedir. Ne kadar fazla kuvars kristali bulunursa granit sertliği de artış göstermektedir. Ayrıca granitin rengi solmaması ve cilalanabilen ürün olduğu için tercih nedeni olmuştur. Farklı tasarım ve daha zengin görüntü arıyorsanız tercih sebebi olacaktır.
  6. Traverten: Traverten gözenekli bir şekilde yapısı bulunan ürünüdür. Yapı maddesi içerisinde tortul kayaçları bulunmaktadır. Alan içerisinde nemli bir alana sahipseniz tercih sebebiniz olacaktır. Sertlik bakımından da gözenekli yapısına göre değişkenlik göstermektedir. Islak zeminlerde genellikle kullanıma uygun bir şekilde üretimi sağlanmaktadır. Banyo ve tuvalet gibi alanlarda daha iyi işlem yapılmasını sağlar. Hem iç hem de dış mekanlarda kullanılan üründür.
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dış mekan yer döşemesi nedir, desenli dış mekan yer döşemeleri, dış mekan yer döşemesi fiyatları, dış mekan yer döşemesi tasarımları.
Dış Mekan Yer Döşemesi Nedir

Yorumlar

    Zane Leman dedi ki:

    İç mekân taş duvar doğal ve estetik bakımından güzel bilgiler için klavyenize bereket.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Taş Duvar Ustası | © 2023 | Taş Duvar Ustası. All Rights Reserved.
doodstreamlive tvradio listendoodstream videofile searchupfilesmegaiolive tvturbobitturbobitrapidgatorHalka ArzFirma Eklerapidgatortakefileturbobitturbobit1fichierdoodstream videoturbobitex-loadadsterrarapidgatorddownloadkatfileturbobittaş duvargeschenkideenhitfileorigamiturbobitturbobitturbobitfile aldaofileturbobit1fichiercryptocurrency exchangeturbobitKonya Nöbetçi EczaneleriKonya Namaz Vakitleri