Taş Evler

Taş Ev ve Duvar Ustası Harun Beyİletişim

Taş evler kültürümüzde en önemli yapılardan biridir. Günümüzde birçok bölgede taş evlere rastlayabilirsiniz. Farklı coğrafyalarda görebileceğiniz taş evler tercih edilmesi nedenleri arasında güçlü ve dayanıklı yapı olmasından kaynaklıdır. Ayrıca tarihi yapıları seven kişilerde ev yaptırmak istediğinde taş evlerden faydalanmak ister. Taş evlerle ilgili merak edilen konuları sizler için sıraladık.

Taş Ev Yapımında Temel Bilgiler

Taş evler doğal yapıdan oluşturularak inşa edilen yapı yerleridir. Taş ev türleri bulunmaktadır. Bu türler kırma(doğal) taş ev ve kesme taş olarak ayrılmaktadır. Kesme taş türleri üreticilerden imalat yapılarak alınan türlerdir. İnşaat yapımı sırasında belirli işlenme aşamalarından geçerek elde edilmektedir.

Taş evler, taş ev yapımında temel bilgiler, taş ev avantajları nelerdir, taş evler sağlıklı mı, taş ev için taş seçimi, taş ev maliyeti nedir.

Taş Ev Avantajları Nelerdir

  1. Taş evler oldukça dayanıklıdır. Afetlere karşı dayanıklı olmasından dolayı güvenliği de sağlamaktadır.
  2. Sıcak ve soğuğa karşı dayanıklıdır. Yalıtım konusunda duruma göre hareket ederek içerisinin yaşanabilir ortamda olmasını sağlar.
  3. Estetik ve görünüş bakımından oldukça etkileyici yapısı bulunmaktadır. Doğal görünümleriyle birlikte ortamın daha iyi gözükmesini sağlar.
  4. Doğal taş ev yapımı diğer yerlerden daha değerli hale gelebilir. Görünüşü bakımından normal beton yerlerden daha çok tercih edilmektedir.
  5. Uzun süre bakım gerektirmeden kullanım sağlayabilirsiniz. Yapısı gereği taş evler görüntüsünü diri tutmaktadır. Bakımı da kolay olacağından tercih edilmesi sağlanmaktadır.

Taş Evler Sağlıklı mı

Taş evler doğal yapılardan inşa edildiğinden dolayı insan sağlığını da etkilemektedir. Taş evde uyumak daha rahat uyulmasını sağlamaktadır. Yalıtımı iyi yaptığından dolayı sıcak ve soğuk dengesi iyi korunmaktadır. Ortam içerisinde hava etkilenmesiyle birlikte uyku geçişi de rahat bir şekilde sağlanmaktadır. Ruh halinizi de daha rahat etkileyeceğinden dolayı insan sağlığına oldukça yararlıdır.

 

Taş evler, taş ev yapımında temel bilgiler, taş ev avantajları nelerdir, taş evler sağlıklı mı, taş ev için taş seçimi, taş ev maliyeti nedir.

Taş Ev için Taş Seçimi

Taş ev yapımında seçim yapacağınız çok taş türü bulunmaktadır. Türkiye de taş rezervleri oldukça fazladır. Coğrafyamızda bölgelere göre taş ev türleri de bulunmaktadır. Bunlara örnek vermek gerekirse Antalya, Denizli, Bodrum, Muğla, Kütahya gibi şehirlerimizde taş kalınlıkları ince ve yüzeyleri düzgün bir şekilde ve sert taşlar bulunmaktadır. Trakya, Bergama, Ayvalık ve Aksaray yerlerinde ise granit taşlar bulunmaktadır. Denizli de yer alan taşlar traverten seçimi sağlanırken Nevşehir ve Kayseri yerlerinde tüf-volkanik taş modelleri sağlanmaktadır.

Yapılan bu taş seçimlerinde iklim yapısına göre seçim sağlanarak hareket edilmektedir. Bölgeye göre taş türleri tercih edilerek işlemler sağlanmaktadır. Taş türlerinin neme ve ısı yalıtımına dayanıklı bir şekilde oluşturulması gerekmektedir. Uzun süreli kulanım sağlayarak oturmanız için de tecrübeli firmayla çalışmanız gerekmektedir.

Taş evler, taş ev yapımında temel bilgiler, taş ev avantajları nelerdir, taş evler sağlıklı mı, taş ev için taş seçimi, taş ev maliyeti nedir.

Neden Taş Ev Yaptırırken Firma Seçimine Özen Göstermelisiniz

Taş ev yapımı oldukça zahmetli ve uzmanlık isteyen bir iş dalı olarak yer almaktadır. Alanında uzman kişilerle çalışmanız bölge tespiti iyi bir şekilde sağlayarak alanınıza göre uygun taş ev yapımını sağlayacaktır. Taş ev yapımı için malzeme seçimlerini alanınıza göre ayarlama sağlayarak yapmaktadır. Ayrıca bulunduğunuz alana göre proje taslak çizimi sağlayarak bu yönergelere göre doğru bir yapım sağlaması gerekmektedir.

Taş ev yapımında herhangi bir projeye uygunluk sağlanmadan yapıldığı taktirde bozuk yapılanma ve dayanıksız taş ev çıkmaktadır. Bu tür durumları yaşamamak alanında uzman taş ev yapan firmayla iletişim halinde olmanız gerekmektedir. Ayrıca maliyet açısından düşük yaparak kalitesiz malzeme kullanan firmalarla çalışmamanız gerekmektedir. Alanın uzman firma gerekli aşamaları anlatarak sırayla inşaat aşamasını sağlayacaktır.

Ayrıca daha önceden yapmış olduğu taş ev modellerini göstererek sizlere tasarım açısından farklı fikirler sunacaktır. Taş ev yapımında depreme dayanıklı ve temeli iyi atılmış ev olması gerekmektedir. Ayrıca seçilen taş modelinde hava şartlarına dayanıklı olarak ısı yalıtımını iyi sağlaması gerekmektedir. Kişi sağlığı açısından önem gösteren taş evlerde kendinize göre bütçe ayarlaması yaparak yaptırabilirsiniz. Doğal yaşantıyı seven kişiler için vazgeçilmez seçim olacaktır.

Taş Ev Maliyeti Nedir

Taş ev maliyeti çoğu kişi tarafından pahalı olarak görülmektedir. Ancak normal daire yaptırmadan daha uygun fiyata yaptırılması sağlanmaktadır. Taş ev yaptırırken firmalardan teklif alarak hareket etmeniz gerekmektedir. Projede detaylı olarak bilgilendirme sağlayan firmayla çalışmanız gerekmektedir. Ayrıca alanında tecrübeli ve uzman kadrosuyla hareket etmelidir. Bu tür firmalar müşteri memnuniyetini daha ön planda koyduğu için daha uygun maliyetlerde ve kaliteli işçilikle taş ev yapımı sağlayacaktır.

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yorumlar

    deniz dedi ki:

    Taş evleriniz çok güzel çok beğendim elinize sağlık faydalı bilgiler için

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Taş Duvar Ustası | © 2023 | Taş Duvar Ustası. All Rights Reserved.
doodstreamlive tvradio listendoodstream videofile searchupfilesmegaiolive tvturbobitturbobitrapidgatorHalka ArzFirma Eklerapidgatortakefileturbobitturbobit1fichierdoodstream videoturbobitex-loadadsterrarapidgatorddownloadkatfileturbobittaş duvargeschenkideenhitfileorigamiturbobitturbobitturbobitfile aldaofileturbobit1fichiercryptocurrency exchangeturbobitKonya Nöbetçi EczaneleriKonya Namaz Vakitleri