Moloz Taş Duvar

Taş Ev ve Duvar Ustası Harun Beyİletişim

Moloz taş duvar, taş duvar dekorasyonları çeşitlerinden biri olan moloz taş duvar modelleri birbirinden farklı modelleri bulunmaktadır. Bu modeller alana göre tasarlanması sağlanarak etkin görünüm sağlamaktadır.

Moloz Taş Duvar Çeşitleri Nelerdir

Moloz Taş duvar çeşitlerinde taş ocakları içerisinde çıkarılması sağlanmaktadır. Bu toplanan malzemelerden herhangi bir değişikliğe uğramadan getirilen modellere moloz taş duvar ismi verilmektedir. Moloz taş duvarlarda kendi bünyesinde ayrım sağlanarak gruplandırılmaktadır. Moloz taş duvar çeşitleri;

  1. Harçsız moloz taş duvar: Harçsız moloz taş duvar diğer adı kuru duvar olarak yer alır. Kullanım alanları olarak yük taşınması gerek olmayan yapılarda kullanılır. Su kuyusu, bahçe ve çevre duvarları, istinat duvarları fosseptik gibi ve ağırlık duvarlarında kullanımı sağlanmaktadır.
  2. Haçlı moloz taş duvar: Harçlı moloz taş duvar modelleri binaların temellerinde, normal kat duvarlarda, bodrum, çevre ve istinat duvarlarında kullanılması sağlanmaktadır.

Moloz taş duvar, moloz taş duvar çeşitleri nelerdir, moloz taş duvar hangi renk seçilmeli, moloz taş duvar yapımında nelere dikkat edilmelidir.

Moloz Taş Duvar Hangi Renk Seçilmeli

Moloz taş duvar modellerinde renk çeşitleri dönemsel olarak değişmektedir. Yapılan modellerde yeni nesil teknolojilerle birleştirilerek yapılmaktadır. İlerleyen zamanlarda moloz taş duvarlara duvar kaplama yapılarak da farklı deneyimler sağlanmaktadır.

Moloz taş duvar modelleri bulabilmek için internetten görsel araması yaparak modellere göz atabilirsiniz. Firmaların bünyesi dahilinde moloz taş modellerini göstererek de istediğiniz model hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Moloz taş duvar yapımını sağlayacak firmanın bu konuda tecrübeli olmasıyla tam hizmet sağlayarak alanda yapılacak taş duvar modeline ekleyecektir. Firmanın tecrübesiyle vereceği tavsiyeler yeni tarzda duvara sahip olacaksınız.

Moloz taş duvar, moloz taş duvar çeşitleri nelerdir, moloz taş duvar hangi renk seçilmeli, moloz taş duvar yapımında nelere dikkat edilmelidir.

Moloz Taş Duvar Yapımında Nelere Dikkat Edilmelidir

Moloz taş duvar modellerinde yapımına dikkat edilerek uygun aşamada yapılması gerekmektedir. Yapının sağlamlığı adına bu işlemler uyulmalıdır. Moloz taş duvar yapma kuralları olarak;

  1. Moloz taş duvar kalınlığı 15 cm’den büyük olmaması gerekmektedir.
  2. 1 m2’de bulunması gereken iki kenet taşı yer alması gerekmektedir.
  3. Duvar yüzeyinde bulunacak olan moloz taşlarının 1 m2’de 15 adet üzerinden fazla taş bulunmaması gerekir.
  4. Taşla tesviye edilen alanda taş sıralarının üzeri kısımları düzeltilmesi gerekmektedir.
  5. Duvar içinde yer alan kalan taş yüzeylerinde harçla sarılmış bir şekilde yer alması gerekir.
  6. Düzenlenen alanda köşe ve kapı pencere yanları tuğlayla örülmesi gerekmektedir. Duvar yüzü sıvanacak olarak hesaplanmışsa da tuğlayla örülmesi gerekir.
  7. Moloz taş duvar döşenmesi sırasında derzin kalınlığı en belirlenen tutar en fazla 4 cm olarak ayarlanmalıdır.
  8. Proje yapım sırasında taşların yerinden oynamaması gerekmektedir. Oynatılan taş bulunuyorsa harçlar temizlenerek ve taş ıslatılma işlemi sağlanmaktadır. Tekrardan yerine yerleştirilmesi sağlanarak sağlam bir şekilde oturtulmalıdır.
  9. Moloz taş duvarlarda iç yüzeylerde yer alan derz kalınlığı 3 cm geçmemesi gerekmektedir.
  10. Taşların yüzeylerin durumu birbirine dik yerleştirilmesi gerekmektedir. Görülen yüzey üzerinde ise 5 cm dik olarak düzeltilerek konulması gerekmektedir.

 

Moloz taş duvar, moloz taş duvar çeşitleri nelerdir, moloz taş duvar hangi renk seçilmeli, moloz taş duvar yapımında nelere dikkat edilmelidir.

Moloz Taş Duvar Firmasında Nelere Dikkat Etmelisiniz

  • Moloz taş duvar firması alanında tecrübeli olması gerekmektedir. Daha önceden yapmış olduğu projelerle deneyimini aktarması gerekmektedir.
  • Firmanın müşteri memnuniyetini ön plana koyarak hareket etmesi gerekmektedir. Moloz taş duvarla ilgili detaylı bilgi vererek hareket etmesi gerekmektedir. Ayrıca müşterinin bütçesine göre hareket ederek uygun fiyat sunması ve teklif usulünde çalışma daha uygun olacaktır.
  • Taş duvar yapılacak alanda ilk olarak keşif çalışması yapılması gerekmektedir. Alan üzerinde değerlendirmeler yapılarak projede olabilecek sorunlar ve çözümler oluşturulması gerekmektedir.
  • Moloz taş duvar için uygun model ve renk seçenekleri belirlenerek ilgili malzemelerin temin edilmesi gerekmektedir. Ayrıca çalıştırılacak ustaların alanında uzman olması gerekmektedir. Aksi taktirde sürekli olarak aksamalar meydana gelebilir.
  • Alanda yapılacak taş duvar işlemlerinde iş güvenliğine dikkat edilerek işlemlerin sağlanması gerekmektedir.
  • Moloz taş duvar herhangi bir bozulma yaşandığında tekrardan düzeltme sağlayarak işlemlerini sağlaması gerekmektedir. Bu tür olaylara dikkat eden ve üstlenen firmayla çalışmanız gerekmektedir.
  • Firma moloz taş duvar için olası problemler oluşmasında çözüm önerileri sağlayarak tam teslimatı sağlaması gerekmektedir. Müşteri memnuniyeti bu tür işlemlerde daha önem taşımaktadır. Tek seferde yapılacağından dolayı moloz taş duvar sistemleri uzun ömürlü bir şekilde yer alması gerekmektedir. Kullanılan malzemelerin birinci sınıf malzemelerden oluşması gerekir.
  • Moloz taş duvar içinde yapılması gereken kurallara uyularak hareket edilmesi gerekmektedir. Projeye uygun olarak ve düz bir şekilde tasarımı sağlanması gerekmektedir.
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yorumlar

    Hasan dedi ki:

    Moloz taş duvar örneği için faydalı
    teşekkürler reis

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Taş Duvar Ustası | © 2023 | Taş Duvar Ustası. All Rights Reserved.
doodstreamlive tvradio listendoodstream videofile searchupfilesmegaiolive tvturbobitturbobitrapidgatorHalka ArzFirma Eklerapidgatortakefileturbobitturbobit1fichierdoodstream videoturbobitex-loadadsterrarapidgatorddownloadkatfileturbobittaş duvargeschenkideenhitfileorigamiturbobitturbobitturbobitfile aldaofileturbobit1fichiercryptocurrency exchangeturbobitKonya Nöbetçi EczaneleriKonya Namaz Vakitleri